امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات

مقاله درمورد بیماری لوکوزگاوی

مقاله درمورد بیماری لوکوزگاویدسته: دامپزشکی
بازدید: 73 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

مقاله درمورد بیماری لوکوزگاوی

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

*مقاله درمورد بیماری لوکوزگاوی*


تاریخچه :

نخستین توصیف از بیماری لوكوزگاوی در متون پزشكی آلمان در سال 1871 آمده است .

بیماریهای ناشی از رتروویروسها از سال های دور در دامپزشكی اهمیت داشته اند . در سال 1908 دو دامپزشك به نامهای الرمن و بانگ در دانمارك و در سال 1911 یك پزشك پاتولوژیست بنام رو در ایالات متحده امریكا نشان دادند كه لوكوز و ساركوم طیور را میتوان با تلقیح پالیده عاری از سلول بافتهای توموری طیور بیمار به انواع سالم منتقل كرد .

اشاعه شدید بیمای حاكی از اتیولوژی ویروسی آن بود ، اما تا سال 1969 موفق نشدند كه ویروس آنرا جدا كنند .

این بیماری تاكنون در بسیاری از كشورها از جمله دانمارك ، نروژ ، آلمان ، انگلیس و ایالات متحده گزارش شده است . در ایران نیز این بیماری وجود دارد و در سال 1965(1344) در گروه پاتولوژی دانشكده دامپزشكی تهران تشخیص داده شد .

1-2-اتیولوژی بیماری :

1-2-1-مقدمه :

تلاش برای تشخیص علت عفونت لوكوز گاوی برای سالها با شكست مواجه شد . در سال 1969 ، زمانیكه گزارش داده شد كه گلبولهای سفید تعداد از گاوها بعد از آنكه به مدت 2 تا 3 روز مورد كشت قرار گرفتند ، اجزاء ویروسی تولید كردند ، به صورت چشمگیری مانع از سر راه آن برداشته شد . این اجزاء ویروسی مشابه اجزایی بودند كه از سلولهای سایر گونه‌های مبتلا به لوسمی بدست آمده بود .

ویروس فقط از گاوهای مبتلا به لنفوساركوم بالغین و از گاوهای مبتلا به لنفوسیتوز پایدار جدا شد ، اما از گوساله های مبتلا به اشكال گوساله‌ای یا نوجوان ، تیموسی و پوستی لوكوز جدا نشد . توانایی انتقال عامل بیماری پس از تلقیح كشت های سلولی حاوی ویروس ، به گوساله‌ها كه موجب بیماری و ایجاد لنفوسیتوز پایدار در آنها شد ، مورد تأیید قرار گرفت .

مطالعات وسیع توأم سرم شناسی و همه گیری شناسی در جمعیت گاوی ، با استفاده از آزمون های سرمی صورت پذیرفت . نتایج تمامی این مطالعات اولیه ، دلیل كافی جهت معرفی معیار ویروسی و سرو اپیدمیولوژیك این بیماری را كه برای بنیان نهادن رابطه علت و معلولی بین ویروس لوسمی گاو و لوسمی همه گیر گاو لازم بود ، حاصل كرد .

1-2-2-عامل بیماری :

عامل بیماری ازخانواده رترو ویریده بنام ویروس لوسمی گاو یا BLV می باشد . در خانواده Re , Retroviridae مخفف Reverse به معنی معكوس و tr مخفف trans criptase می باشد كه به لحاظ وجود آنزیم ترانسكریپتاز معكوس در ویریون اعضای این خانواده ، چنین نامی برای این خانواده ویروس انتخاب شده است .

1-2-3-طبقه بندی ویروس:

خانواده رترو ویریده شامل 7 جنس می باشد :

1-آلفا رترو ویروس             Alpharetrovirus

2-بتارترو ویروس                  Betaretrovirus

3-گامارترو ویروس              Gamaretrovirus

4-دلتا رترو ویروس              Deltaretrovirus

5-اپیسیلون رترو ویروس    Epsilonretrovirus

6-لنتی ویروس                             Lentivirus

7-اسپوما ویروس                        Spumavirus

ویروس لوكوز گاوی درتقسیم بندی جدید ، در كنار ویروس لنفوتروپیك سلول T انسانی ، ویروس لنفوتروپیك سلول T پریماتها و ویروس لنفوتروپیك سلول T سیمین، گونه متعلق به جنس دلتا رترو ویروس می باشد .

اولین تقسیم بندی رترو ویروسها بر اساس گونه حیوانات میزبان آنها و مورفولوژی ویریون پایه گذاری شده بود . 4 نوع ذره ویروسی به نامهای A ، B ، C ، D شناخته شدند و ویروسها بر طبق آنها طبقه بندی گشتند كه ویروس لوكوز گاوی جزء رترو ویروسهای نوع C قرار می گرفت .

اركان این تقسیم بندی هنوز به طریقی كه در مورد ویروسهای گوناگون توضیح داده شد ، یافت می شوند ، برای مثال ، مورفوژنز رترو ویروس تیپ C مستلزم تشكیل شدن در دیواره سلولی نوكلئوكپسیدهای جدید هلالی شكل می باشد (از این رو به آن رتروویروس تیپ C گفته می شود) .

به تازگی خصوصیات ویریون RNA در تقسیم بندی این دسته از ویروسها بكار رفته است ، ویرویون RNA رترو ویروس های سرطان زای متفاوت كه متعلق به یك گونه حیوانی می باشند ، تشابه زیادی راب ا یكدیگر از خود نشان می دهند . در حالیكه آنهاییكه متعلق به گونه های حیوانی متفاوت می باشند (برای مثال : مرغ، گاو ، گربه و موش) تقریباً هیچ شباهت هویتی از خود نشان نمی دهند .

قرابت پادگنی در بین رتروویروسهای مختلف بسیار پیچیده می باشند ، اپیتوپ های متفاوت گلیكو پروتئین غشائی مختص به تیپ هستند درحالیكه سایر آنها مختص به سویه می باشند . پادتن های ضد گلیكوپروتئین غشائی ، بیماریزایی ویروس را خنثی می سازند .

اپی توپ های پروتئین بخش مركزی كه مختص ژن gag هستند در بین رتروویروسهای مربوط به گونه های خاص حیوانات مشترك می باشند ، یعنی اینها مختص به گروه هستند .

تعدادی از اپی توپ ها (برای مثال ، آنها كه به ترانسكریتپاز معكوس تعلق دارند) در بین ویروسهایی كه چندین گونه حیوانی را مبتلا می سازند ، مشترك هستند (آنتی ژنهای بین گونه‌ای) ، اما رترو ویروسهای ماكیان با رتروویروسهای تیپ C پستانداران كاملاً فرق دارند .

رترو ویریده خانواده بزرگ از ویروسهای دارای پوشش خارجی به قطر 100-80 نانومتر است . این ویروسها ساختمانی پیچیده و آنزیم غیرعادی ترانس كریپتاز معكوس دارند . ژنوم آنها بر خلاف سایر ویروسها دیپلوئید است و از یك مولكول RNA یك رشته ای با مفهوم مثبت تشكیل شده است .

طول آن 18000-7000 نوكلئوتید است . از ژنوم این ویروسها ، ترانس كریپتاز معكوس به صورت DNA نسخه برداری می كند .

این DNA كه پروویروس نامیده می شود با DNA سلول میزبان ادغام می شود . این عمل برای همانندسازی ویروس لازم است . DNA ویروس را توأم با DNA سلول حیوانات مختلف یافته اند و ممكن است در بعضی شرایط ، ویروس تولید كند . ویروسهایی كه بدین نحو ایجاد می شوند ، ویروسهای آندوژن نامیده می شوند .

1-3-اپیدمیولوژی بیماری :

این بیماری در سطح جهان به وقوع می پیوندد ، شیوع عفونت در بین كشورها متفاوت می باشد . این ویروس در ارتباط با سلول بوده و ژنوم آن وارد ژنوم سلولهای لنفوسیت و مونوسیت میزبان می شود .

آلودگی پایدار ، شایعترین حالت بوده كه با لنفوسیتوز پایدار در 30% از حیوانات دنبال می شود و كمتر از 5% حیوانات آلوده دچار لنفوساركوم می گردند .

بیماری درمانگاهی در حیوانات بالغ بیشترین میزان شیوع را دارد . حیوان آلوده تنها منبع ویروس می باشد كه به صورت افقی توسط لنفوسیتهای آلوده از راه خونریزی هنگام زایمان ، وسایل جراحی آلوده ، معاینه ركتال و حشرات خونخوار انتقال پیدا می‌كند . عفونت مادرزادی در 4% تا 8% از گوساله های تولد یافته از گاوهای آلوده رخ می دهد .

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : بیماری لوکوزگاوی , تاریخچه لوکوزگاوی , رتروویروس ها , پاتولوژیست , سارکوم طیور , توموری طیور , اتیولوژی ویروسی , عفونت لوکوز گاوی , لنفوسارکوم , عامل بیماری , طبقه بندی ویروس , دانلود , دانلودمقاله , دانلود تحقیق , دانلود پایان نامه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر